Telefon som mikrofon

Kategorie: Elteknik

“Hvor er der mange ting, jeg ikke har brug for.”

Sokrates, græsk filosof, 479 f.Kr. – 399 f.Kr.

Jeg har gået rundt med dette projekt i årevis. Nu, hvor jeg bor i København og har omorganiseret min elektronikboks, har jeg endelig fået lyst til at omdanne den gamle telefon fra det tyske posthus til en brugbar showtelefon.

Grünes Telefon der Deutschen Post aus den 80er Jahren.
Telefon

Teknologien er enkel: en kulstofmikrofon og en højttaler. Det er nok. Det er det faktisk.
Som ingeniør har jeg en tendens til at over-engineere. Så jeg var ved at sammensætte et dobbelt OPV-kredsløb for at få et balanceret udgangssignal.

Så blev det svært at få en virtuel jordforbindelse i midten med kun ét batteri, og jeg indså pludselig, at jeg heller ikke havde en balanceret stikkontakt at forbinde til. Så jeg kasserede elegancen og reducerede kredsløbet til et minimum. En lille udgangskondensator til afkobling af DC-spændingen, og så var jeg færdig.

Die Anschlüsse: Eine Klinkebuchse und ein 9V-Spannungseingang kompatibel mit 9V-Netzteilen für Gitarreneffekte.

Telefon som mikrofon posted by Michael Funk @ 12. december 2023