Lydabsorbenter lavet af træuld

Kategorie: Akustik

Mens jeg tænkte på simple økologiske absorbenter, gik jeg en tur forbi et tømrerfirma, der havde en palle med løs træuld i gården. Mens jeg gik forbi, tænkte jeg: Det kunne være en god porøs absorbent. Efter lidt research kunne jeg ikke finde noget på internettet og kontaktede STEICO via e-mail. Den gode nyhed: STEICO flex har en absorptionsværdi på α_w = 0,8 (absorptionsklasse B) ved en tykkelse på 40 mm. Ved 120 mm endda α_w = 1,0 (absorptionsklasse A).

Vi besluttede derefter at bruge 100 mm tykt materiale til projektet. Vi byggede derefter flere rammer af forskellige træsorter. Eksempelfotoet viser varianten med multiplex i birk. Absorberne blev afrundet med en stofbeklædning.

Billede af en lydabsorber lavet af træuld, dekoreret med planter.

Lydabsorbenter lavet af træuld posted by Michael Funk @ 8. september 2020